fbpx
Loading

Tips Sewa Kereta Di Sabah: Panduan Mudah

Tips sewa kereta di Sabah: Penyewa kereta pastinya adalah pilihan bijak seandainya anda ingin menerokai keindahan-keindahan yang ada di Sabah, tanpa perlu menurut sebarang jadual tetap atau membuang masa anda dengan menunggu bas, teksi atau keretapi.

Pilih kereta pilihan anda dan tentukan destinasi anda dan bila anda ingin pergi, segalanya terpulang kepada anda.

Apatah lagi jika anda bercuti bersama keluarga atau dalam kumpulan, menyewa kereta pastinya lebih menjimatkan kos dan kurang melecehkan, berbanding anda harus menguruskan kenderaan bagi setiap individu atau kumpulan.

Apabila anda merancang percutian di Sabah dengan kereta, cara terbaik untuk menggunakan kemudahan ini adalah dengan menggunakannya menerokai pelbagai lokasi yang berbeza dengan lebih mendalam.

Elakkan menmandu dari satu negeri ke negeri lain. Adalah lebih mudah jika anda terbang atau menaiki bas untuk perjalanan jauh, dan sewa kereta di destinasi yang anda ingin lawati.

Cuba sewa kereta dalam kadar mingguan kerana menyewa dalam kadar harian adalah lebih mahal.

Kebebasan untuk memandu ke mana sahaja anda inginkan adalah satu kelebihan yang besar dan cara terbaik untuk menerokai lokasi-lokasi yang tidak terdedah dengan pendedahan luar.

Namun, ingat bahawa anda memandu di negeri Sabah, oleh itu pastikan anda tahu akan undang-undang dan peraturan yang ada.

Terdapat banyak tawaran menarik yang diberikan namun anda harus menguasai teknik yang ada. Anda tentunya tidak ingin turun daripada kapal terbang di KKIA, menuju ke booth sewa kereta dan menyewa kereta anda.

Tips Sewa Kereta Di Sabah

Tips Sewa Kereta Di Sabah: Tempah Awal

Anda seharusnya membuat tempahan lebih awal kerana kadar sewa adalah jauh lebih mahal berbanding membuat tempahan awal. Jadi, pastikan anda membuat tempahan sekurang-kurangnya seminggu sebelum anda datang ke Malaysia.

Adalah berbaloi untuk anda semak dengan agensi kecil terlebih dahulu atau syarikat-syarikat sewa tempatan kerana mereka biasanya menawarkan tawaran istimewa pada saat-ssat akhir, malahan harga boleh menjadi jauh lebih rendah berbanding syarikat-syarikat lebih besar.

Laman web agensi-agensi kereta sewa sangat membantu untuk mengesan mereka, malahan laman web-laman web ini melakukan penyelidikan tawaran terlebih dahulu sebelum melakukan tawaran mereka.

Lihat juga: Pakej Percutian Sabah & Info Terkini

Jadi anda dapat menjimatkan banyak masa anda.

Apabila anda melakukan survey untuk pelbagai kemungkinan pastikan anda menyemak kos tambahan, seperti cukai dan juga insuran yang tidak dinyatakan dalam sebutharga, dan ini mungkin berbeza-beza mengikut syarikat mana yang anda pilih.

Beberapa syarikat sewa kereta menawarkan kupon khas dan jualan yang boleh didapati di laman web mereka, yang mana amat berbaloi untuk diterokai dalam mencari penjimatan harga dari harga asal.

Walaubagaimanapun, anda masih boleh mencari harga-harga yang ditawarkan oleh syarikat-syarikat lain yang tidak menawarkan jualan.

Inilah sebabnya mengapa menggunakan penyelidikan harga automatik di web benar-benar menjimatkan masa dan wang anda.

Comments (No Comments)

Comments (0):

Submit Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *